Välkommen till Wasabus – Wiik & Ström

Wiik & Ström är ett bussbolag i Korsholm som grundades år 1997. Idag består bussparken av 20 bussar som kör linjetrafik i Korsholm och Vasa samt beställnings- och chartertrafik in och utrikes.

Vår nya bussdepå som blev färdig år 2021 finns på Smedsby Företagscenter i Korsholm. Där har vi vår egen service- och tvättanläggning för bussar samt kontoret med trafikledning. Vi ville satsa på en modern depå för våra bussar så att vi kan vara säkra på att de alltid är i säkert och tryggt skick inför nya körningar. Detta säkerställs med egna montörer som kontinuerligt servar och tvättar vår busspark så att den kan erbjuda Er bekymmersfria bussresor både när och fjärran.

Våra trevliga chaufförer är alla betjäningsvilliga med en gedigen erfarenhet av att köra buss. Alla kan svenska och finska och de flesta även engelska. Vår målsättning är att erbjuda kunden den bästa betjäningen som finns att tillgå inom bussbranschen.

Vi träffas i bussen!

Årets företagare i Korsholm 2010

Läs mera här på Vaseks hemsida.

Kvalitetspolicy

Förutom beställningstrafik erbjuder vi linjetrafik i Korsholm och Vasa.

Informationskanaler

Vi informerar om rutter och tidtabeller på vår hemsida www.wiik-strom.fi. Tryckta tidtabeller finns även att fås i bussarna och på vårt kontor.
Om avvikelser och störningar i trafiken informeras på vår hemsida. Vi är inte anslutna till Vasa stads realinfosystem.

Enkelbiljetter

I bussarna kan du köpa enkelbiljetter med kontanta pengar. Bank-/kreditkort accepteras ej.

Inom hela Vasa stad inklusive Smedsby kostar en enkelresa 3:30 euro/vuxen och 1:70 euro/barn upp till 11 år.

Linjerna i Korsholm följer följande taxatabell:http://www.matkahuolto.fi/matkahuolto_tiedostot/Bussitaksa_2013.1.1.pdf

Rabattkort, 40 resor

Rabatterade busskort för trafiken Vasa – Smedsby säljs i bussarna och på vårt kontor på Holmvägen 3 i Smedsby. 40 resors rabattkort kostar 50 euro för vuxna och 30 euro för barn 7-11 år. Kontant betalning. Kortet har ingen tidsbegränsning.

Vasa Stads busskort gäller inte på trafiken till Smedsby fr.o.m. 11.8.2014.

Busskort för övriga linjer säljs av Matkahuolto på Resecentret i Vasa. Se priser och info på www.matkahuolto.fi

Bussar

Bekanta dig med våra bussar här.

Personal

Våra chaufförer är erfarna och serviceinriktade. Alla kan åtmistone svenska och finska. Vi utbildar våra chaufförer i enlighet med EU:s direktiv för yrkesförarkompetens. Chaufförer hjälper vid behov passagerare med särskilda behov.

Kundtillfredsställelse

Vi behandlar all respons som kommer från kunderna. Vi besvarar även responsen på begäran om det finns namn och kontaktuppgifter på avsändaren.
Eventuella brister åtgärdas genast eller så fort det är ändamålsenligt. Om vi agerat felaktigt ersätter vi kunderns omedelbara kostnader.
Gällande returnering av biljettpris eller skadestånd förhandlas separat från fall till fall.
Vi önskar att våra kunder meddelar om eventuella brister i vår verksamhet omgående, det underlättar utredningen och försnabbar korrigeringen.

Om Wasabus

Wasabus verksamhetsidé är att utveckla och producera mångsidiga tjänster inom bussbranschen.

Wasabus historia sträcker sig till år 1928 då M & O Majors inledde busstrafik på linjen Vasa – Solf. Senare år 1996  blev Wasabus företagets marknadsföringsnamn och då anslöts även Vasas dåvarande bussbolag Oy Finne & Beijar Ab, K.J.Lall & Co och Syrenius & Co till charterbussverksamheten. Bussarna målades vita och fick en logo som föreställer flygande havsörnar och stora Wasabus texter på sidorna.

Wasabus trafikerar idag chartertrafik både in- och utrikes. Därtill finns en egen reseproduktion och en bussresebyrå för grupper.     Vi har ett tjugotal hel- och deltidsanställda medarbetare och 16 bussar.

Idag är Wasabus helägt av bussbolaget Oy Wiik & Ström Ab som övertog verksamheten i oktober 2013. Samtidigt moderniserades Wasabus image då bussparken förnyades och en ny logo lanserades. Havsörnarna är fortfarande med i bilden för att symbolisera närheten till havet i våra trakter.

Kontaktuppgifter

Wasabus
Oy Wiik & Ström Ab 
Holmvägen 3
65610 Korsholm – Finland
Tel: 0500-776 535

E-post: info@wasabus.fi

Kontor
Holmvägen 3, Smedsby
Öppet vardagar 9.30-14:30
Bussbokningar, info och hittegods

E-post: info@wasabus.fi

Verkstad
Tel. 0500-365179

Trafikchef, bussbokningar
Fredrik Ström
Tel. 0500-776535
E-post: info@wasabus.fi

Försäljningschef, resebyråtjänster
Anna Wiik
Tel. 0400-272605
E-post: office@wasabus.fi

Verkställande direktör
Patric Wiik
E-post: patric.wiik@wasabus.fi